Hyvin toimivat sosiaali-ja terveyspalvelut

Viime vuosina sosiaali- ja terveyspalvelut ovat kärsineet siitä, että valtakunnallista uudistusta on valmisteltu ja se on ollut tulollaan jo menen kertaan. Kaikissa näissä uudistuksissa on ollut yhteistä se, että kuntia on ”kiristetty” valtionosuuksien menetyksillä, pidättäytymään isoilta lisäpanostuksilta näihin palveluihin.

Jälleen on uusi uudistus tulossa ja toivon, että se myös toteutuu. On erittäin tärkeää, että sosiaali- ja terveyspalvelut saadaan laajemmille haltijoille ja palveluiden kohdentaminen tarpeen mukaan onnistuu. Tulevassa uudistuksessa Kangasalan alueen edunvalvonta on merkittävässä roolissa. Meidän on saatava Kangasalle täyden palvelun sosiaali- ja terveyskeskus, sekä sivummalla olevien alueiden palvelut turvattua. Palvelun saatavuus ei aina ole sijainnista kiinni, nykyään kehitetyt etäpalvelut toimivat hyvin. Niiden käyttöä pitää kuitenkin asiakkaille opettaa.

Riittävä henkilöstön määrä varmistaa osaltaan hoidon hyvän laadun. Tästä on tärkeää huolehtia nyt ja tulevaisuudessa. Työnantajakuvaa on parannettava ja sitä heikentäviin asioihin puututtava. Hoitoketjujen toimivuus ja palveluiden saanti mielellään yhdeltä luukulta, ovat tärkeitä tavoitteita.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden on perustuttava julkisiin palveluihin. Harkinnan mukaan voidaan ostaa yksityisiltä palveluntuottajilta niitä osittain. Määräävän asemaan ei yksityisiä tule päästää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *